Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Umidas produkt ELIN Ekologisk Cider har säljstoppats till följd av produktionsfel

Dryckesföretaget Umidas produkt ELIN Ekologisk Cider har tillfälligt säljstoppats och återkallats från Systembolaget till följd av ett produktionsfel. Det framgår av ett pressmeddelande.

Umida har identifierat incidenter där burklocket till drycken har öppnats och därmed stoppas produktionen för att säkerställa att ingen konsument skadar sig på produkten.

Varje vecka som produkten är säljstoppad tappar Umida cirka 100 000 kronor i nettoomsättning. Det nuvarande säljstoppet set inte ut att påverka framtida distribution av produkten.

"Det är alltid olyckligt när det uppstår problem med produkter. I det här fallet är konsumenterna säkerhet det absolut viktigaste. Det positiva är att ELIN Ekologiskt Cider sålt så bra under sommaren att distributionen för nästa sommar är säkrad. Nu hoppas vi på en snabb lösning på problemet så att butikerna kan börja sälja produkten igen", uppger bolagets vd Filip Lundquist.

❤️ Prenumerera på vårt nyhetsbrev med handplockade nyheter och ladda ner vår app för bolagsbevakning.

Nyheter om Umida

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Umida

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt