Nyhet

Upp 10 procent för C Worldwide Healthcare Select i september - positivt bidrag från Immunomedics

Fonden C Worldwide Healthcare Select steg 10,0 procent i september, vilket var bättre än fondens jämförelseindex som steg 2,3 procent. Sedan årsskiftet har fonden avkastat 12,7 procent och är därmed bättre än index som har ökat 1,6 procent. Det framgår av en månadsrapport.

Fonden erhöll positivt bidrag från Immunomedics, bolaget steg på bud från Gilead science. Novocure steg på spekulation om att vara nästa bolag att bli uppköpta.

Negativt bidrag kom från Amarin som förlorat en patienttvist i USA för Vascepa och Teleflex.

Under månaden köpte fonden Quidel som är ledande inom patientnära diagnostiska tester. Fonden ökade i Coherus, Heron Therapeutics, Humana, Roche och Teleflex samt sålde innehavet i Immunomedics efter budet från Gilead. Fonden minskade i Centane och Novocure.

Vid månadens slut var fondens största innehav Roche Holding, följt av Thermo Fisher Scientific.


C Worldwide Healthcare Select, %september, 2020
Fond MM, förändring i procent10,0
Index MM, förändring i procent2,3
Fond i år, förändring i procent12,7
Index i år, förändring i procent1,6

Love Josefsson
love@finwire.se, 0708-97 44 06
Nyhetsbyrån Finwire

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt