Uppmuntrande nyhetsflöde från Xspray Pharma - Redeye höjer motiverat värde

Nyhet

Uppmuntrande nyhetsflöde från Xspray Pharma - Redeye höjer motiverat värde

Redeye höjer det motiverade värdet för Xspray Pharma till 220 kronor (200) under ett basscenario efter att bolaget erhållit en ODD (orphan drug designation) för Hynap-Nilo och presenterat positiv data för Hynap-Dasa.

Om erhållna ODD skriver Redeye att detta är otvivelaktigt något positivt som bidrar till en smidigare och billigare regleringsväg till marknaden. Man påpekar också att godkännandet ger en marknadsexklusivitet på sju år från dagen för godkännandet, förutsatt att bolaget kan uppvisa klinisk överlägsenhet mot originalläkemedlet.

Förutom höjningen av basscenariot höjer Redeye också bearscenariot till 140 kronor (105) på en minskad sannolikhet för ett worst case-scenario efter den positiva datan kring Hynap-Dasa.

Bullscenariot på 650 kronor, där BMS köper upp Hynap-Dasa-projektet, förblir oförändrat.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Xspray Pharma

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Därutöver rekommenderar vi också att du prenumererar på vårt nyhetsbrev samt laddar ner vår app (helt gratis). Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tycker vi att du ska spana in SAVR då du betalar 30-50% mindre i avgifter hos dem. En annan mäklare som erbjuder courtagefri aktiehandel är eToro - se vårt test av eToro här.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

När det kommer till utgifter som försäkringar kan vi verkligen rekommendera Hedvig. Vi bytte själva till Hedvig och sparar 2 436 kr per år i utgifter, jämför gärna själv på webben.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Xspray Pharma

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev