Nyhet

Urb-it

Urb-it får in 80 miljoner kronor i nyemission riktad till bland annat Ilija Batljan

IT-bolaget Urb-it genomför en riktad nyemission där bland annat Skandia och Ilija Batljan Invest investerar. Det rör sig om 18,65 miljoner aktier till en emissionskurs om 4,30 kronor per aktie vilket tillför bolaget cirka 80 miljoner kronor före kostnader. Det framgår av ett pressmeddelande.

Teckningskursen motsvarar en rabatt om cirka 6,3 procent jämfört med den volymviktade snittkursen för aktien under de senaste 10 handelsdagarna och 8,3 procent jämfört med onsdagens stängningskurs.

"Den genomförda riktade nyemissionen sätter Urb-it i en stark position. Vi har på mindre än 10 månader expanderat från 3 till 9 städer, vi har en fördel att vara en av pionjärerna på nyckelmarknader i Europa och vi är nu i en position där vi snabbt kan skala upp", konstaterar vd Kevin Kviblad.

Utspädningseffekten är cirka 8,8 procent för befintliga aktieägare.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Urb-it

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Urb-it

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt