Nyhet

Urb-it

Urb-it genomför riktad nyemission på 95 miljoner kronor till Ingka Investments

IT-bolaget Urb-it har beslutat om en riktad nyemission till investeringsbolaget Ingka Investments, vilken tillför bolaget 95 miljoner kronor före transaktionskostnader. Det framgår av ett pressmeddelande.

Teckningskursen i emissionen uppgår till 4,40 kronor per aktie, vilket motsvarar en rabatt på 7,1 procent mot den volymviktade genomsnittskursen för de senaste 10 handelsdagarna. Totalt emitteras 21,59 miljoner aktier.

"Det är med glädje jag välkomnar Ingka Investments som nya aktieägare. Ingka investerar för att få en positiv inverkan på samhället på samma sätt som vi gör - Urb-it är ett hållbart logistiknätverk som vill transformera urban logistik med en positiv påverkan på samhället och miljön, vilket innebär att våra investeringsstrategier linjerar", uppger Urb-its vd Kevin Kviblad.

Till följd av att nyemissionen genomförs har bolagets styrelse beslutat att senarelägga offentliggörandet av rapporten för det tredje kvartalet till den 29 november.

Ingka Investment ingår i Ingka Group som är den största operatören av Ikea-varuhus.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Urb-it

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Urb-it

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt