Nyhet

USA-makro i fokus i Strand Småbolagsfonds månadsrapport - fonden upp 7,7 procent i augusti

Fonden Strand Småbolagsfond steg 7,7 procent i augusti, vilket var sämre än fondens jämförelseindex som steg 8,7 procent. Det framgår av en månadsrapport.

I sina kommentarer väljer förvaltarna att rikta fokus mot USA.

"Det amerikanska valet den 3 november närmar sig. För närvarande ser Joe Biden ut att vara i ledning och Donald Trump lider bland annat av sin ganska inkonsekventa coronapolitik men det kan svänga fort så utfallet är fortfarande osäkert. Om Joe Biden vinner blir det sannolikt lite mindre konfrontativ politik från USA:s sida men troligen också en del skattehöjningar så det är inte självklart vem som är bäst för aktiemarknaden".

Förvaltarna kommenterar även Federal Reserves chefs, Jerome Powells, tal i Jackson Hole.

"Den amerikanska centralbanken hade sitt årliga möte i Jackson Hole i slutet av augusti och Jerome Powell meddelade en del ganska omfattande policyförändringar. Sambandet mellan sysselsättning och inflation uppges ha blivit svagare vilket gör att man i praktiken höjer sysselsättningsmålet. Inflationsmålet ändras också från ett absolutmål på 2 procent till ett genomsnitt på 2 procent".

Man fortsätter.

"I praktiken innebär det att policyn kring penningpolitiken blir mer expansiv än tidigare vilket bör leda till att korträntorna i genomsnitt blir ännu lägre än tidigare över en konjunkturcykel".

Positiva bidragsgivare för månaden var Mekonomen och Haldex.

Negativa bidragsgivare för månaden var Arjo.

Vid månadsskiftet var fondens största innehav Sdiptech, Evolution Gaming, Tobii, Beijer Ref och NCAB.

Strand Småbolagsfond, %augusti, 2020
Fond MM, förändring i procent7,7
Index MM, förändring i procent8,7

Joel Andersson
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt