USA-makro i fokus i Strand Småbolagsfonds månadsrapport - fonden upp 7,7 procent i augusti

Nyhet

USA-makro i fokus i Strand Småbolagsfonds månadsrapport - fonden upp 7,7 procent i augusti

Fonden Strand Småbolagsfond steg 7,7 procent i augusti, vilket var sämre än fondens jämförelseindex som steg 8,7 procent. Det framgår av en månadsrapport.

I sina kommentarer väljer förvaltarna att rikta fokus mot USA.

"Det amerikanska valet den 3 november närmar sig. För närvarande ser Joe Biden ut att vara i ledning och Donald Trump lider bland annat av sin ganska inkonsekventa coronapolitik men det kan svänga fort så utfallet är fortfarande osäkert. Om Joe Biden vinner blir det sannolikt lite mindre konfrontativ politik från USA:s sida men troligen också en del skattehöjningar så det är inte självklart vem som är bäst för aktiemarknaden".

Förvaltarna kommenterar även Federal Reserves chefs, Jerome Powells, tal i Jackson Hole.

"Den amerikanska centralbanken hade sitt årliga möte i Jackson Hole i slutet av augusti och Jerome Powell meddelade en del ganska omfattande policyförändringar. Sambandet mellan sysselsättning och inflation uppges ha blivit svagare vilket gör att man i praktiken höjer sysselsättningsmålet. Inflationsmålet ändras också från ett absolutmål på 2 procent till ett genomsnitt på 2 procent".

Man fortsätter.

"I praktiken innebär det att policyn kring penningpolitiken blir mer expansiv än tidigare vilket bör leda till att korträntorna i genomsnitt blir ännu lägre än tidigare över en konjunkturcykel".

Positiva bidragsgivare för månaden var Mekonomen och Haldex.

Negativa bidragsgivare för månaden var Arjo.

Vid månadsskiftet var fondens största innehav Sdiptech, Evolution Gaming, Tobii, Beijer Ref och NCAB.

Strand Småbolagsfond, %augusti, 2020
Fond MM, förändring i procent7,7
Index MM, förändring i procent8,7

Joel Andersson
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Därutöver rekommenderar vi också att du prenumererar på vårt nyhetsbrev samt laddar ner vår app (helt gratis). Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza och Nordnet kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. För att investera i fonder så billigt som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR där du kan äga över 1 300 av de bästa fonderna och betala 30-50 % mindre i avgifter, varje år!

Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter!

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar kan vi verkligen rekommendera Hedvig. Vi jämförde direkt på deras site och sänkte vår egen kostnad för hemförsäkring med 2 436 kr per år, jämfört med det näst billigaste alternativet. Pengar som nu läggs på sparande istället.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev