Nyhet

USA och Tyskland har enats om gasledningen Nord Stream 2

USA och Tyskland har till slut enats om hur den Gazprom-ägda gasledningen Nord Stream 2 ska hanteras. Det rapporterar bland annat SVT.

Projektet stoppades av amerikanska sanktioner i december 2019 och sedan dess har arbetet med att lägga de sista 16 milen av gasledningen i stort sett stått still.

Till följd av att USA och Tyskland efter långdragna diskussioner nu har enats kan gasledningen slutligen byggas klart.

USA har haft en säkerhetspolitisk oro, riktat kritik mot att Europa blir för beroende av energiimport från Ryssland, och även velat främja intressena hos sin allierade Ukraina. Därmed har Tyskland tagit åt sig att agera om Ryssland försöker använda energi som ett vapen.

"Tyskland har i det här avtalet med oss åtagit sig att agera på nationell nivå och trycka på för effektiva åtgärder på europeisk nivå, inklusive sanktioner för att minska rysk exportkapacitet till Europas energisektor, om Ryssland försöker använda energi som ett vapen eller riktar fler aggressiva handlingar mot Ukraina", säger Victoria Nuland, topptjänsteman på det amerikanska utrikesdepartementet.

https://www.svt.se/nyheter/inrikes/uppgift-usa-haver-sanktioner-mot-gasledningen-nordstream-i-ostersjon

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt