USA:s näst äldsta bank ska börja med kryptohandel i mitten av 2021

Nyhet

{newsItem.title}

USA:s näst äldsta bank ska börja med kryptohandel i mitten av 2021

USA:s näst äldsta bank State Street ska börja att erbjuda sina kunder handel med kryptovalutor som bitcoin i mitten av 2021. Det ska göras tillsammans med Pure Digital, rapporterar Coindesk.

Planen är att använda infrastruktur från sin valutahandel även på kryptoområdet och genom att skapa en plattform som inkluderar valutahandelns standard-API:er.

- Till skillnad från en kryptobörs bygger Pure Digital ett OTC-erbjudande med bilaterala kreditlinor och full transparens så att toppbanker kan se exakt vem de handlar med och kan slå på eller av motparter, kommenterar Pure Digital vd:n Lauren Kiley.

Bitcoin backar idag 1,6 procent till 57 047 dollar.

https://www.coindesk.com/state-street-aims-to-start-cryptocurrency-trading-in-middle-of-2021

Du prenumererar väl på våra nyhetsbrev?

Vi slår också ett slag för Börskollens nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest läsvärda uppslagen från de tusentals olika nyheter, bloggar etc som syns i våra nyhetsflöden varje vecka. Detta väver vi samman med egna intervjuer, tävlingar och aktuella erbjudanden!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Inlägget innehåller annonslänkar och skulle du ha några frågor går det bra att kontakta oss här.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos nätmäklarna Nordnet.se och Avanza.se kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier, fonder eller andra typer av värdepapper. För att handla fonder till så låg kostnad som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR. Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

Att hålla nere dina fasta kostnader är ett enkelt sätt att öka sin sparkvot. När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar är Hedvig med sin rimligt prissatta hemförsäkring ett givet tips. Dom skyltar med Sveriges nöjdaste kunder och själv sänkte vi vår kostnad för hemförsäkring med 2436 kr per år jämfört med det näst billigaste alternativet – pengar som vi istället nu kan placera på börsen. Jämför du med på deras hemsida!

Kom igång med bolagsbevakning i vår app

Vår populära kostnadsfria app erbjuder fler smidiga funktioner än vår hemsida - exempelvis kan du skapa personliga bolagsbevakningar och få pushnotiser via nya händelser.

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev