Nyhet

USA ser spridningen av apkoppor som hälsonödläge

USA utlyser hälsonödläge på grund av spridningen av apkoppor i landet. Utbrottet av apkoppor är en nödsituation för folkhälsan i USA, sade hälsoministern Xavier Becerra på torsdagskvällen, rapporterar flera medier.

Sjukdomen har spridit sig i landet sedan maj, fallen har även ökat runt om i världen. Beslutet att förklara nödläge följer efter att Världshälsoorganisationen i juli förklarat att apkoppor är ett internationellt nödläge för folkhälsan.

Delstater som New York och Kalifornien har också förklarat hälsokris. "Vi uppmanar alla amerikaner att ta apkoppor på allvar", sade Becerra på en presskonferens.

Över 6 600 personer har hittills smittats av viruset i USA. Vaccin mot viruset finns redan och används runt om i landet, det är dock brist på vaccin.

https://www.svt.se/nyheter/utrikes/usa-spridning-av-apkoppor-halsonodlage

https://www.theverge.com/2022/8/4/23292299/monkeypox-public-health-emergency-us-treatments-vaccines-biden

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt