Nyhet

USWE

USWE Sports justerade omsättning mer än fördubblades i Q1 - ser stigande efterfrågan

Outdoor-bolaget USWE Sports redovisar ökande omsättning under första kvartalet jämfört med samma period året innan. Rapporten är den första som noterat bolag. Bolaget ser en stigande efterfrågan.

Omsättningen steg 254,2 procent till 29,4 miljoner kronor (8,3).

Ebitda-resultat blev 5,6 miljoner kronor (-0,2), med en ebitda-marginal på 19,0 procent.

Resultatet före skatt var 5,2 miljoner kronor (-0,5). Resultat per aktie hamnade på 2,73 kronor (-0,04). Kassaflödet från löpande verksamhet uppgick till -0,6 miljoner kronor (2,2).

"Den starka omsättningsökningen inkluderar en överskjuten försäljning om cirka 10 miljoner kronor från föregående kvartal/räkenskapsår. Justerat för detta är nettoomsättningen 19,4 miljoner, en tillväxt om 133 procent jämfört med Q1 2020/2021. Resultatmässigt redovisar vi en ebitda om 5,6 miljoner, motsvarande en ebitda-marginal om 19 procent, jämfört med negativ ebitda motsvarande period föregående år. Sammanfattningsvis är utvecklingen onekligen positiv", skriver vd Jacob Westerberg i rapporten.

Föregående års jämförelstal har påverkats av pandemin.

"Ser man till efterfrågan på våra produkter så är den stigande både hos återförsäljare och konsumenter. Detta ger en positiv utsikt för företagets utveckling både för innevarande år och på längre sikt. Orderboken följer våra förväntningar, samtidigt finns det en risk för fortsatt pandemipåverkan. Produktions- och logistiksituationen i Asien är en utmaning som kan leda till ytterligare förseningar som kan driva våra leveranser mellan kvartalen", fortsätter USWE Sports-chefen.

USWE Sports arbetar också med nya produkter för alla segment. Bolaget arbetar också med en integration av förvärvade svenska varumärket VOID Cycling. Det förvärvet träder i kraft den 2 september.

USWE Sports, MkrQ1-2021/2022Q1-2020/2021Förändring
Nettoomsättning29,48,3254,2%
EBITDA5,6-0,2
EBITDA-marginal19,0%
Resultat före skatt5,2-0,5
Resultat per aktie, kronor2,73-0,04
Kassaflöde från löpande verksamhet-0,62,2


http://media.finwire.com/media/FWS0064D36-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om USWE Sports

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien USWE Sports

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt