Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

USWE

USWE Sports siktar på att växa snabbare än marknaden under lönsamhet - vd

USWE Sport, som utvecklat en patenterad teknik för skakfria ryggsäckar, genomför just nu en nyemission inför en notering på First North. Företaget har växt 50 procent per år de senaste åren och förra året redovisade bolaget en vinst. Nu skall en notering säkerställa en fortsatt utveckling.

“Noteringen är bra för oss ur flera synvinklar. Vi riktar oss åt en marknad som är värd 20 miljarder kronor per år och som växer med 10 procent per år. Vår ambition är att växa snabbare. Vi skall växa med 40 procent per år och under lönsamhet”, säger vd Jacob Westerberg i en intervju med Finwire.

Kapitalet som företaget tar in, 50 miljoner kronor, kommer alltså inte att användas till att täcka eventuella förluster. Istället måste företaget bland annat köpa in större lager för att hålla jämna steg med efterfrågan. Produktionen är skalbar och ligger i Vietnam.

“Vi har ett rörelsekapitalbehov. Potentialen är väldigt stor och vi har växt mycket snabbt med väldigt små medel. Men det är samtidigt viktigt att infrastrukturen hänger med när vi växer. Det måste finnas varor när kunderna vill köpa. Därför tar vi dessa investeringar nu, vilket gör att vi säkerställer en fortsatt tillväxt”, säger Westerberg.

USWE Sports har utvecklat ryggsäckar och vätskesystem för den internationella sport- och outdoormarknaden. Det patenterade bärsystemet "No Dancing Monkey" har utvecklats för att kunna låta användaren röra sig obehindrat. Det är alltså det segmentet som man bedömer växer i takten ovan. USWE Sports siktar också på att bredda sin produktportfölj. Affärsmodellen bygger på en omni-kanal-strategi, vilket i korthet innebär att företaget inte lägger alla ägg i samma korg. Försäljningen sker genom egen sajt, genom aktörer som Amazon men även genom detaljhandeln. Hemmamarknaden är USA, en marknad som trots att bolaget är svenskt svarar för 60 procent av omsättningen.

“Nordamerika är fortsatt vår prioriterade marknad. Vår tillväxt kommer att komma från en fortsatt breddning av vårt produktsortiment och breddning av vår distribution. Tillväxten kommer också att komma från att vi expanderar i andra delar av världen, däribland Europa. USA är enklare på många sätt idag i och med att det bara är ett språk, men Europa är absolut en mycket intressant marknad för oss”, säger Westerberg.

Företaget har det senaste året på sätt och vis gynnats av pandemin. Staycation och myndigheternas krav på hemarbete och distansering har gjort att många människor spenderat mer tid på aktiviteter utomhus. Den trenden bedömer Westerberg kommer att hålla i sig.

Noteringen gör det även enklare för bolaget att växa genom kompletterande förvärv. Westerberg uppger att det inte är en uttalad strategi men utesluter inte att det kan vara strategiskt rätt med nya produkter som stärker företagets portfölj.

USWE Sports tar i samband med sin notering in 50 miljoner kronor i nytt kapital, före emissionskostnader. Emissionen är säkerställd till cirka 80 procent. Anmälningsperioden är 1-14 juni. Första dag för handel på Nasdaq First North är planerad till den 24 juni. Teckningskursen är 39,50 kronor.

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Nyheter om USWE Sports

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien USWE Sports

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt