Nyhet

USWE

USWE Sports siktar på att växa snabbare än marknaden under lönsamhet - vd

USWE Sport, som utvecklat en patenterad teknik för skakfria ryggsäckar, genomför just nu en nyemission inför en notering på First North. Företaget har växt 50 procent per år de senaste åren och förra året redovisade bolaget en vinst. Nu skall en notering säkerställa en fortsatt utveckling.

“Noteringen är bra för oss ur flera synvinklar. Vi riktar oss åt en marknad som är värd 20 miljarder kronor per år och som växer med 10 procent per år. Vår ambition är att växa snabbare. Vi skall växa med 40 procent per år och under lönsamhet”, säger vd Jacob Westerberg i en intervju med Finwire.

Kapitalet som företaget tar in, 50 miljoner kronor, kommer alltså inte att användas till att täcka eventuella förluster. Istället måste företaget bland annat köpa in större lager för att hålla jämna steg med efterfrågan. Produktionen är skalbar och ligger i Vietnam.

“Vi har ett rörelsekapitalbehov. Potentialen är väldigt stor och vi har växt mycket snabbt med väldigt små medel. Men det är samtidigt viktigt att infrastrukturen hänger med när vi växer. Det måste finnas varor när kunderna vill köpa. Därför tar vi dessa investeringar nu, vilket gör att vi säkerställer en fortsatt tillväxt”, säger Westerberg.

USWE Sports har utvecklat ryggsäckar och vätskesystem för den internationella sport- och outdoormarknaden. Det patenterade bärsystemet "No Dancing Monkey" har utvecklats för att kunna låta användaren röra sig obehindrat. Det är alltså det segmentet som man bedömer växer i takten ovan. USWE Sports siktar också på att bredda sin produktportfölj. Affärsmodellen bygger på en omni-kanal-strategi, vilket i korthet innebär att företaget inte lägger alla ägg i samma korg. Försäljningen sker genom egen sajt, genom aktörer som Amazon men även genom detaljhandeln. Hemmamarknaden är USA, en marknad som trots att bolaget är svenskt svarar för 60 procent av omsättningen.

“Nordamerika är fortsatt vår prioriterade marknad. Vår tillväxt kommer att komma från en fortsatt breddning av vårt produktsortiment och breddning av vår distribution. Tillväxten kommer också att komma från att vi expanderar i andra delar av världen, däribland Europa. USA är enklare på många sätt idag i och med att det bara är ett språk, men Europa är absolut en mycket intressant marknad för oss”, säger Westerberg.

Företaget har det senaste året på sätt och vis gynnats av pandemin. Staycation och myndigheternas krav på hemarbete och distansering har gjort att många människor spenderat mer tid på aktiviteter utomhus. Den trenden bedömer Westerberg kommer att hålla i sig.

Noteringen gör det även enklare för bolaget att växa genom kompletterande förvärv. Westerberg uppger att det inte är en uttalad strategi men utesluter inte att det kan vara strategiskt rätt med nya produkter som stärker företagets portfölj.

USWE Sports tar i samband med sin notering in 50 miljoner kronor i nytt kapital, före emissionskostnader. Emissionen är säkerställd till cirka 80 procent. Anmälningsperioden är 1-14 juni. Första dag för handel på Nasdaq First North är planerad till den 24 juni. Teckningskursen är 39,50 kronor.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om USWE Sports

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien USWE Sports

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt