Utbildningsappen Albert ska noteras på First North - Börskollen

Nyhet

{newsItem.title}

Utbildningsappen Albert ska noteras på First North

Utbildningsappen Albert avser att genomföra en notering av bolagets aktier på Nasdaq First North Growth Market. Det framgår av ett pressmeddelande.

Albert, som formellt heter Eeducation Albert, avser att i samband med noteringen genomföra en nyemission av aktier om 265 miljoner kronor, inklusive en övertilldelningsoption om upp till 35 miljoner kronor.

- Ända sedan starten av Albert 2015 har vi arbetat med att bidra till bättre utbildning genom att erbjuda varje barn i Europa en skräddarsydd läroupplevelse. Vi har en vision om att kunna kombinera affärsverksamhet med främjande av social hållbarhet, och är stolta över att hittills ha hjälpt över 275 000 familjer med deras barns utbildning. Idag har vi nära 60 000 aktiva betalande prenumeranter i fyra länder via fem appar i vårt nuvarande produktutbud, kommenterar grundarna Arta Mandegari och Salman Eskandari.

Albert har 40 medarbetare och inhyrd personal såsom konsulter. Bolaget har sitt huvudkontor i Göteborg.

Albert befinner sig i en intensiv tillväxtfas. Bolagets antal betalande prenumeranter har ökat från 6 400 vid utgången av räkenskapsåret 2018 till 59 700 vid utgången av andra kvartalet 2021, motsvarande en genomsnittlig årlig tillväxttakt om 144 procent. Vid utgången av andra kvartalet 2021 uppgick bolagets årliga återkommande intäkter till 69 miljoner kronor, och har växt med en årlig tillväxttakt om 163 procent sedan utgången av räkenskapsåret 2018.

Inför noteringen är Alberts största aktieägare Schibsted Tillväxtmedier som äger 21,6 procent, Abanico Invest som äger 9,6 procent och Muirfield Invest som äger 9,3 procent av aktierna i Bolaget. Grundarna Arta Mandegari och Salman Eskandari äger vardera 7,3 procent av aktierna. Bland övriga befintliga aktieägare finns bland annat Roosgruppen, Inbox Capital, Lena Apler genom bolaget Helichrysum Gruppen, Mathias Kamprad, som även avser förvärva ytterligare aktier i erbjudandet samt MP Pensjon PK.

De exakta villkoren i erbjudandet är ännu inte klara. Nasdaq Stockholm kommer att godkänna en ansökan om upptagande till handel av bolagets aktier på First North under förutsättning att vissa sedvanliga villkor uppfylls, däribland att bolaget inkommer med en sådan ansökan och att spridningskravet för dess aktier är uppfyllt. Handeln i aktierna på First North förväntas inledas under första halvan av oktober.

Ankarinvesterare som tecknar aktier för 160 miljoner kronor, till ett pris om högst 49 kronor per aktie, vilket motsvarar ett marknadsvärde om upp till omkring 600 miljoner kronor för bolagets samtliga utestående aktier före erbjudandet, är Consensus Asset Management, Strand Kapitalförvaltning, samt nuvarande aktieägare Abanico Invest, Muirfield Invest och Roosgruppen.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om eEducation Albert

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Därutöver rekommenderar vi också att du prenumererar på vårt nyhetsbrev samt laddar ner vår app (helt gratis). Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. För att investera i fonder så billigt som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR där du kan äga över 1 300 av de bästa fonderna och betala 30-50 % mindre i avgifter, varje år!

Ett tips är att öppna konto hos båda för att nyttja fördelarna och de låga avgifterna hos respektive aktör.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar kan vi verkligen rekommendera Hedvig. Vi jämförde direkt på deras site och sänkte vår egen kostnad för hemförsäkring med 2 436 kr per år, jämfört med det näst billigaste alternativet. Pengar som nu läggs på sparande istället.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien eEducation Albert

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev