Utbildningsbolaget Cedergrenska avser genomföra en nyintroduktion på First North

Nyhet

{newsItem.title}

Utbildningsbolaget Cedergrenska avser genomföra en nyintroduktion på First North

Utbildningsbolaget Cedergrenska avser genomföra en nyintroduktion på Nasdaq First North Growth Market. Bolaget har idag 26 skolenheter i nordöstra Stockholmsregionen. Det framgår av ett pressmeddelande.

- Att bli ett publikt skolföretag är ett naturligt steg i koncernenens utveckling. Tillväxten har varit stark under många år och glädjande nog har många medarbetare valt att engagera sig som aktieägare. En notering blir en kompletterande plattform för att visa upp den fina utbildningsverksamhet som dagligen pågår inom Cedergrenska, kommenterar Niklas Pålsson, vd och huvudägare i Cedergrenska.

- Vi ser med tillförsikt fram emot att ta nästa steg i Cedergrenskas utveckling. Vi fortsätter att varje dag göra vårt yttersta för att erbjuda bästa möjliga utbildning och en attraktiv arbetsplats. Det kommer i sin tur skapa långsiktiga värden för våra ägare, kommenterar Christan Drougge, styrelseordförande och huvudägare i Cedergrenska.

Erbjudandet avses genomföras till ett pris om 50 kronor per aktie, motsvarande ett marknadsvärde på bolagets aktier om 500 miljoner kronor före erbjudandet. Erbjudandet förväntas uppgå till totalt 130 miljoner kronor, inklusive en övertilldelningsoption om 10 procent, varav 80 miljoner kronor förväntas utgöras av en nyemission av aktier och resterande del av befintliga aktier som erbjuds från ett antal aktieägare i bolaget.

Ankarinvesterare är Enter Fonder, FE Fonder och Prior & Nilsson Fonder som åtagit sig att teckna aktier i erbjudandet för 80 miljoner kronor.

Bolaget har satt upp följande finansiella mål:

* Genomsnittlig omsättningstillväxt om minst 15 procent per år på medellång sikt.
* Organiska omsättningstillväxt ska uppgå till minst 7 procent per år på medellång sikt.
* Bolaget ska ha en årlig ebita-marginal om minst 8 procent.
* Nettoskulden i relation till ebitda ska inte överstiga två gånger över tid.
* Cedergrenska avser att inte ge någon utdelning de kommande tre åren, utan att istället investera genererade kassaflöden i fortsatt tillväxt, såväl organisk som förvärvsdriven.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda nyhetsuppslagen från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar.

Nyhets- och aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser – smidigt va?

Nyheter om Cedergrenska

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Därutöver rekommenderar vi också att du prenumererar på vårt nyhetsbrev samt laddar ner vår app (helt gratis). Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza och Nordnet kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. För att investera i fonder så billigt som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR där du kan äga över 1 300 av de bästa fonderna och betala 30-50 % mindre i avgifter, varje år!

Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter!

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar kan vi verkligen rekommendera Hedvig. Vi jämförde direkt på deras site och sänkte vår egen kostnad för hemförsäkring med 2 436 kr per år, jämfört med det näst billigaste alternativet. Pengar som nu läggs på sparande istället.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Cedergrenska

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev