Nyhet

Vadsbo

Vadsbo Switchtech ökar omsättning och rörelseresultat - visar på fortsatt god tillväxt med lönsamhet

Teknikbolaget Vadsbo Switchtech redovisar ökande omsättning under andra kvartalet jämfört med samma period året innan. Rörelseresultatet visade en vändning till vinst.

Omsättningen steg 26,2 procent till 10,6 miljoner kronor (8,4).

Ebitda-resultat blev 0,62 miljoner kronor (0,65), med en ebitda-marginal på 5,8 procent (7,7).

Rörelseresultatet blev 0,24 miljoner kronor (-0,01), med en rörelsemarginal på 2,3 procent.

Resultatet efter skatt blev 0,20 miljoner kronor (-0,085).

"I det andra kvartalet visar vi på fortsatt lönsam tillväxt. Vi känner att framför allt vårt strategiska samarbete med Casambi ger resultat med god tillväxt som följd. Både de produkter och lösningar som vi utvecklar för Casambi-teknologin och i vår övriga produktportfölj går fortsatt starkt internationellt. Detta har lett till att vår exportaffär har växt med 56% under det andra kvartalet", säger Henrik Lönner, vd och koncernchef på Vadsbo Switchtech.

Bolaget menar att de ska fortsätta investera i att ta ytterligare marknadsandelar inom samtliga segment. Vadsbo Switchtech har som mål att växa med i genomsnitt 25-35 procent årligen de närmsta tre åren.

Vadsbo Switchtech, MkrQ2-2021Q2-2020Förändring
Nettoomsättning10,68,426,2%
EBITDA0,620,65-4,6%
EBITDA-marginal5,8%7,7%
Rörelseresultat0,24-0,01
Rörelsemarginal2,3%
Nettoresultat0,20-0,085


http://media.finwire.com/media/FWS0064860-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Vadsbo SwitchTech

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Vadsbo SwitchTech

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt