Nyhet

Vadsbo

Vadsbo Switchtechs ebitda-resultat ökade i fjärde kvartalet

Teknikbolaget Vadsbo Switchtech redovisar ökande omsättning under fjärde kvartalet jämfört med samma period året innan. Ebitda-resultatet steg under kvartalet. Ingen utdelning föreslås.

"Det fjärde kvartalet blev det bästa kvartalet någonsin med en omsättningsökning på 29 procent jämfört med föregående år och dessutom med god lönsamhet", skriver vd Henrik Lönner i rapporten. Han säger också att de har identifierat ett nedskrivningsbehov av bolagets immateriella tillgångar om 1,6 miljoner kronor inom drivdon.
Omsättningen steg till 13,1 miljoner kronor (10,1).

Ebitda-resultat blev 2,1 miljoner kronor (0,2), med en ebitda-marginal på 16,0 procent (2,0).

Rörelseresultatet blev 0,0 miljoner kronor (-3,5).

Resultatet före skatt var -0,6 miljoner kronor (-3,5).

Resultatet efter skatt blev -0,6 miljoner kronor (-3,9).

Ingen utdelning föreslås (0). Framtida vinster kommer att användas för framtida expansion. Detta är enligt bolagets nuvarande utdelningspolicy. Styrelsen kommer varje år att diskutera huruvida utdelningspolicyn skall ändras, skriver bolaget.

Kassaflödet från löpande verksamhet uppgick till 1,7 miljoner kronor (2,6).

Vadsbo Switchtech, MkrQ4-2020Q4-2019
Nettoomsättning13,110,1
EBITDA2,10,2
EBITDA-marginal16,0%2,0%
Rörelseresultat0,0-3,5
Resultat före skatt-0,6-3,5
Nettoresultat-0,6-3,9
Kassaflöde från löpande verksamhet1,72,6
Utdelning per aktie, kronor00


http://media.finwire.com/media/FWS005AB1E-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Vadsbo SwitchTech

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Vadsbo SwitchTech

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt