Nyhet

'Värdering om 65 gånger vinsten är i mesta laget även för Nibe' - Di

Värmeteknikbolaget Nibe krossade återigen analytikernas förväntningar med morgonens rapport som visade en vinstökning på 72 procent för andra kvartalet. Men fallhöjden är hög om man någon gång levererar en rapport som inte når upp till marknadens förväntningar menar Di.

Nibes aktie har efter torsdagens lyft om cirka 10 procent fått se sin aktie stiga med drygt 70 procent i år. Bolaget från lilla Markaryd värderas nu till 200 miljarder kronor.

En förklaring till Nibes starka framfart är klimattrenden som därutöver förstärks med Joe Bidens senaste gröna stimulansprogram. Di menar att detta talar för att Nibe har en fin framtid framför sig och att detta torde leda till att Nibe ökar vinsten mer än majoriteten av andra börsbolag.

Dock ser man att värderingen på 65 gånger vinsten är i det högsta laget även för Nibe. Skulle bolaget någon gång komma in under marknadens förväntningar "lär kursfallet bli rejält" skriver Di.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om NIBE Industrier

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien NIBE Industrier

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt