Veoneer ska inleda samtal med Qualcomm efter budet - Börskollen

Nyhet

Veoneer

Veoneer ska inleda samtal med Qualcomm efter budet

Fordonsteknikbolaget Veoneers styrelse har för avsikt att inleda samtal med amerikanska Qualcomm, som i förra veckan offentliggjorde ett konkurrerande och högre uppköpsbud jämfört med det initiala budet från Magna International. Det framgår av ett pressmeddelande.

Qualcomm har erbjudit att förvärva Veoneer för 37 dollar per aktie, vilket representerar en premie på 18 procent mot Magna-erbjudandet.

Budet från Qualcomm bedöms kunna leda till ett mer gynnsamt avtal och enligt avtalet med Magna som slutits, kan Veoneer före aktieägarnas godkännande, under vissa omständigheter, ingå ett nytt avtal baserat på konkurrerande förslag.

Veoneer beskriver dock att avtalet med Magna är fortsatt bindande och att styrelsen i dagsläget inte har dragit tillbaka eller modifierat sin rekommendation att aktieägarna röstar igenom affären.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Därutöver rekommenderar vi också att du prenumererar på vårt nyhetsbrev samt laddar ner vår app (helt gratis). Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tycker vi att du ska spana in SAVR då du betalar 30-50% mindre i avgifter hos dem. En annan mäklare som erbjuder courtagefri aktiehandel är eToro - se vårt test av eToro här.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

När det kommer till utgifter som försäkringar kan vi verkligen rekommendera Hedvig. Vi bytte själva till Hedvig och sparar 2 436 kr per år i utgifter, jämför gärna själv på webben.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev