Veoneers omsättning kom in i linje med förväntat, rörelseresultatet var lägre än väntat

Nyhet

Veoneers

Veoneers omsättning kom in i linje med förväntat, rörelseresultatet var lägre än väntat

Fordonsteknikbolaget Veoneer redovisar en omsättning i linje med förväntat under första kvartalet. Rörelseresultatet var negativt och sämre än väntat. Jämfört med föregående år steg rörelseresultatet.

Omsättningen steg 15,7 procent till 419 miljoner dollar (362). Utfallet kan jämföras med Factset analytikerkonsensus som låg på 418. Det sägs vara i linje med interna förväntningar, trots utmaningar i leverantörskedjan.

Organisk tillväxt var 17 procent.

Rörelseresultatet blev -104 miljoner dollar (-122), väntat rörelseresultat var -88.

Resultatet efter skatt blev -104 miljoner dollar (-231), analytikerkonsensus -90.

Resultat per aktie hamnade på -0,93 dollar (-2,09).

Kontanta medel uppgår till 645 miljoner dollar.

Guidningen för 2021, som förmedlades i rapporten för fjärde kvartalet, upprepas och bolaget sägs vara på rätt väg för att nå dessa.

- Fordonsindustrin genomgår en turbulent tid. Covid 19-pandemin pågår i de flesta regioner och vi fortsätter att sätta hälsa och säkerhet i första rummet. Bristen på halvledare fortsätter att störa kundleveranser och den globala leverantörskedjan. Samtidigt fortsätter den underliggande efterfrågan på bilar att vara stark, kommenterar vd:n Jan Carlson.

Orderingången är på väg att öka jämfört med 2020, säger Carlson.

Vid kvartalets slut uppgick orderingången för senaste 12 månaderna till omkring 400 miljoner dollar i genomsnittlig årlig försäljning

Veoneer, MUSDQ1-2021KonsensusFörändring mot konsensusQ1-2020Förändring
Nettoomsättning4194180,2%36215,7%
Rörelseresultat-104-88-122
Nettoresultat-104-90-231
Resultat per aktie, USD-0,93-2,09
Konsensusdata från Factset

http://media.finwire.com/media/FWM005E8F6-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Veoneer

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Därutöver rekommenderar vi också att du prenumererar på vårt nyhetsbrev samt laddar ner vår app (helt gratis). Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tycker vi att du ska spana in SAVR då du betalar 30-50% mindre i avgifter hos dem. En annan mäklare som erbjuder courtagefri aktiehandel är eToro - se vårt test av eToro här.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

När det kommer till utgifter som försäkringar kan vi verkligen rekommendera Hedvig. Vi bytte själva till Hedvig och sparar 2 436 kr per år i utgifter, jämför gärna själv på webben.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Veoneer

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev