Nyhet

Verisec: Stark underliggande tillväxt - Analysguiden

Omsättning och resultat enligt förväntan

Verisec redovisade en omsättning för första halvåret på 11,2 MSEK vilket motsvarar vår förväntansbild givet våra helårsprognoser på 30 MSEK. EBITDA för de första 6 månaderna visade -16,3 MSEK där engångskostnader för försäljningen av Verisec International AB ingår. Vi prognostiserar att kostnaderna för andra halvåret kommer vara lägre jämfört med de första 6 månaderna. Vi ser inget behov att ändra våra prognoser i dagsläget, men noterar att vi prognosticerat 5 MSEK i intäkter för 2020 för Freja eID. Våra prognoser gör att vi bedömer att bolaget blir kassaflödespositivt under 2021 utan några ytterligare kapitalanskaffningar.

Nya kunder till Freja e-ID – inklusive fysisk identifiering

Verisec meddelade också att man fortsätter skaffa nya kunder till Freja eID där bl a Folkhälsomyndigheten, Läkemedelsverket, Min Myndighetspost, Scrive (som är marknadsledande i Norden för elektroniska signeringslösningar) samt ATG, där Freja eID fungerar sedan tidigare inloggning till ATG.se, som nu också även erbjuder fysisk identifiering i butik. Detta är något vi bedömer vara mycket intressant och ser fram mot att se andra aktörer följa efter. Mervärdet är stort för användarna av Freja eID att kunna sköta hela kedjan med att t ex hämta ett paket enbart med hjälp av sin telefon.

Avtalet med Malmö stad visar på styrkan med att inte bara kunna ha sin privata legitimationen i appen, utan även sin arbets-ID eller kunna identifiera sig som elev i skolan. Alla anställda inom Malmö stad kan med detta identifiera sig inom sin anställning utan att behöva använda sin privata ID-handling. Även elever kan identifiera sig för åtkomst av digitala verktyg/tjänster under sin utbildning. Att få ett tydligt användningsområde för denna del tror vi kommer vara en katalysator för att skapa fortsatta affärer för ett organisations-ID.

Långsiktiga möjligheter
Dessa avtal antar vi ökar sannolikheten för Freja eID att leverera meningsfulla intäkter redan under 2020 vilket gör att vi behåller vårt motiverade värde på 75 kr per aktie. Skulle ytterligare avtal i samma riktning som dessa fortsätta, samt om bolaget kan uppvisa intäkter från Freja eID ser vi en uppsida på 100 kr per aktie under året.

https://www.aktiespararna.se/sites/default/files/verisec_q2_2020.pdf

Research feed

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Freja eID

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Freja eID

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt