Verisec: Stark underliggande tillväxt - Analysguiden
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Verisec: Stark underliggande tillväxt - Analysguiden

Omsättning och resultat enligt förväntan

Verisec redovisade en omsättning för första halvåret på 11,2 MSEK vilket motsvarar vår förväntansbild givet våra helårsprognoser på 30 MSEK. EBITDA för de första 6 månaderna visade -16,3 MSEK där engångskostnader för försäljningen av Verisec International AB ingår. Vi prognostiserar att kostnaderna för andra halvåret kommer vara lägre jämfört med de första 6 månaderna. Vi ser inget behov att ändra våra prognoser i dagsläget, men noterar att vi prognosticerat 5 MSEK i intäkter för 2020 för Freja eID. Våra prognoser gör att vi bedömer att bolaget blir kassaflödespositivt under 2021 utan några ytterligare kapitalanskaffningar.

Nya kunder till Freja e-ID – inklusive fysisk identifiering

Verisec meddelade också att man fortsätter skaffa nya kunder till Freja eID där bl a Folkhälsomyndigheten, Läkemedelsverket, Min Myndighetspost, Scrive (som är marknadsledande i Norden för elektroniska signeringslösningar) samt ATG, där Freja eID fungerar sedan tidigare inloggning till ATG.se, som nu också även erbjuder fysisk identifiering i butik. Detta är något vi bedömer vara mycket intressant och ser fram mot att se andra aktörer följa efter. Mervärdet är stort för användarna av Freja eID att kunna sköta hela kedjan med att t ex hämta ett paket enbart med hjälp av sin telefon.

Avtalet med Malmö stad visar på styrkan med att inte bara kunna ha sin privata legitimationen i appen, utan även sin arbets-ID eller kunna identifiera sig som elev i skolan. Alla anställda inom Malmö stad kan med detta identifiera sig inom sin anställning utan att behöva använda sin privata ID-handling. Även elever kan identifiera sig för åtkomst av digitala verktyg/tjänster under sin utbildning. Att få ett tydligt användningsområde för denna del tror vi kommer vara en katalysator för att skapa fortsatta affärer för ett organisations-ID.

Långsiktiga möjligheter
Dessa avtal antar vi ökar sannolikheten för Freja eID att leverera meningsfulla intäkter redan under 2020 vilket gör att vi behåller vårt motiverade värde på 75 kr per aktie. Skulle ytterligare avtal i samma riktning som dessa fortsätta, samt om bolaget kan uppvisa intäkter från Freja eID ser vi en uppsida på 100 kr per aktie under året.

https://www.aktiespararna.se/sites/default/files/verisec_q2_2020.pdf

Research feed

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Freja eID

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Freja eID

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt