Verizons rapport något bättre än väntat - Börskollen

Nyhet

{newsItem.title}

Verizons rapport något bättre än väntat

Amerikanska telekomoperatören Verizon redovisar en omsättning och ett resultat för det fjärde kvartalet som var något högre än väntat.

Omsättningen sjönk 0,2 procent till 34,7 miljarder dollar (34,78). Utfallet kan jämföras med Factset analytikerkonsensus som låg på 34,45. Tillväxten för mobiltjänster och resultatet för Verizon Media motverkades av lägre intäkter för trådlös utrustning samt produkter på trådsidan.

Justerat resultat per aktie blev 1,21 dollar (1,13), vilket är 3,4 procent bättre än analytikerkonsensus som låg på 1,17.

Den svenska vd:n Hans Vestberg skriver i en kommentar till rapporten att man fortsätter vara den föredragna partnern för världens mest innovativa varumärken samt skapar nya tillväxtmöjligheter i en rad industrier.

För 2021 väntar man sig att den justerade vinsten per aktie landar mellan 5-5,15 dollar, att jämföra med estimaten på 4,93 dollar. Detta ihop med service- och övriga intäktsökningar på minst 2 procent, där trådlösa tjänster väntas växa minst 3 procent.

Capex-investeringarna väntas hamna i intervallet 17,5 till 18,5 miljarder dollar, vilket inkluderar 5G-expansionen på nya och befintliga marknader.

Verizon, BUSDQ4-2020KonsensusFörändring mot konsensusQ4-2019Förändring
Nettoomsättning34,734,450,7%34,78-0,2%
Resultat per aktie, justerat, USD1,211,173,4%1,137,1%
Konsensusdata från Factset

http://media.finwire.com/media/FWM005913F-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Verizon Communications

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Därutöver rekommenderar vi också att du prenumererar på vårt nyhetsbrev samt laddar ner vår app (helt gratis). Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. För att investera i fonder så billigt som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR där du kan äga över 1 300 av de bästa fonderna och betala 30-50 % mindre i avgifter, varje år!

Ett tips är att öppna konto hos båda för att nyttja fördelarna och de låga avgifterna hos respektive aktör.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar kan vi verkligen rekommendera Hedvig. Vi jämförde direkt på deras site och sänkte vår egen kostnad för hemförsäkring med 2 436 kr per år, jämfört med det näst billigaste alternativet. Pengar som nu läggs på sparande istället.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Verizon Communications

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev