Veteranpoolen minskar omsättningen men stärker resultatet under andra kvartalet

Nyhet

Veteranpoolen minskar omsättningen men stärker resultatet under andra kvartalet

Bemanningsbolaget Veteranpoolen redovisar en lägre omsättning under andra kvartalet jämfört med samma period året innan. Samtidigt lyckas bolaget höja vinsten i förhållande till 2019.

Omsättningen sjönk 15,2 procent till 86,2 miljoner kronor (101,6). Den lägre omsättningen kommer från att bolaget haft ett stort enskilt uppdrag inom företagssegmentet i flera år men som nu minskat i omfattning under det andra kvartalet.

Rörelseresultatet blev 11,5 miljoner kronor (10,8), med en rörelsemarginal på 13,3 procent (10,6).

Resultatet före skatt var 11,5 miljoner kronor (10,8).

Resultatet efter skatt blev 9,0 miljoner kronor (8,3), en ökning med 8,4 procent mot föregående år.

Resultat per aktie hamnade på 0,50 kronor (0,42), vilket innebär en ökning med 19,0 procent mot föregående år.

"Resultatutvecklingen har påverkats positivt av lägre kostnader avseende personal och lokaler för drift av lokalkontor. Utöver detta har resultatet påverkats av försäljningar av franchisedistrikt där transaktioner resulterat i reavinster. Även regeringens stödpaket såsom permittering och lägre arbetsgivaravgifter har haft en positiv påverkan", säger vd Mats Claesson.

Veteranpoolen, MkrQ2-2020Q2-2019Förändring
Nettoomsättning86,2101,6-15,2%
Rörelseresultat11,510,86,5%
Rörelsemarginal13,3%10,6%
Resultat före skatt11,510,86,5%
Nettoresultat9,08,38,4%
Resultat per aktie, kronor0,500,4219,0%

Reno Santic
Nyhetsbyrån Finwire
https://twitter.com/finwire

Du prenumererar väl på våra nyhetsbrev?

Vi slår också ett slag för Börskollens nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest läsvärda uppslagen från de tusentals olika nyheter, bloggar etc som syns i våra nyhetsflöden varje vecka. Detta väver vi samman med egna intervjuer, tävlingar och aktuella erbjudanden!

Nyheter om Veteranpoolen

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Inlägget innehåller annonslänkar och skulle du ha några frågor går det bra att kontakta oss här.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos nätmäklarna Nordnet.se och Avanza.se kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier, fonder eller andra typer av värdepapper. För att handla fonder till så låg kostnad som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR. Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

Att hålla nere dina fasta kostnader är ett enkelt sätt att öka sin sparkvot. När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar är Hedvig med sin rimligt prissatta hemförsäkring ett givet tips. Dom skyltar med Sveriges nöjdaste kunder och själv sänkte vi vår kostnad för hemförsäkring med 2436 kr per år jämfört med det näst billigaste alternativet – pengar som vi istället nu kan placera på börsen. Jämför du med på deras hemsida!

Kom igång med bolagsbevakning i vår app

Vår populära kostnadsfria app erbjuder fler smidiga funktioner än vår hemsida - exempelvis kan du skapa personliga bolagsbevakningar och få pushnotiser via nya händelser.

Om aktien Veteranpoolen

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev