Veteranpoolen rapporterar lägre intäkter och resultat i tredje kvartalet

Nyhet

Veteranpoolen rapporterar lägre intäkter och resultat i tredje kvartalet

Bemanningsbolaget Veteranpoolen redovisar lägre intäkter och resultat i tredje kvartalet 2020 jämfört med samma kvartal året innan.

Nettoomsättningen sjönk 8,3 procent till 88,3 miljoner kronor (96,3).

Rörelseresultatet blev 12,7 miljoner kronor (14,8), med en rörelsemarginal på 14,4 procent (15,4).

Resultatet före skatt var 12,7 miljoner kronor (14,8).

Resultatet efter skatt blev 10,0 miljoner kronor (11,6), en minskning med 13,8 procent mot föregående år. Resultat per aktie hamnade på 0,53 kronor (0,58), vilket innebär en minskning med 8,6 procent mot föregående år.

Kassaflödet från löpande verksamhet uppgick till 9,1 miljoner kronor (14,8).

- Veteranpoolens omsättning uppgick till 88 miljoner kronor för kvartalet. Veteranpoolen har under flera år haft ett stort enskilt uppdrag inom företagssegmentet. Som väntat minskade det uppdraget i omfattning även under det tredje kvartalet. Veteranpoolens övriga omsättning växte marginellt under kvartalet men tillbakagången för det tidigare stora uppdraget gjorde att bolaget tappade 8 procent i omsättning jämfört med föregående år, kommenterar vd Mats Claesson i delårsrapporten.

- Att växa vår kärnaffär under rådande omständigheter måste klassificeras som en stark prestation. Hårt arbete med kundvård och försäljning har tillsammans med våra veteraners fantastiska insatser för våra kunder gett resultat. Denna prestation har skett samtidigt som mycket arbete har lagts ned på att följa Folkhälsomyndighetens riktlinjer för minskad smittspridning i samhället. Det är även positivt att se att mixen av kunder och tjänstekategorier flyttat verksamheten mot mer välbetalda uppdrag.

- Bolagets resultat efter skatt uppgick till 10,0 miljoner kronor för kvartalet motsvarande en vinstmarginal om 11 procent. För de första tre kvartalen blev resultatet efter skatt 20,5 miljoner kronor motsvarande en vinstmarginal om cirka 9 procent. Årets resultat är något sämre än föregående år till belopp men representerar samtidigt något förbättrade vinstmarginaler. Arbetet med att växa inom säkra och lönsamma uppdrag samt hantera kostnader har gett resultat, fortsätter Mats Claesson.


Veteranpoolen, MkrQ3-2020Q3-2019Förändring
Nettoomsättning88,396,3-8,3%
Rörelseresultat12,714,8-14,2%
Rörelsemarginal14,4%15,4%
Resultat före skatt12,714,8-14,2%
Nettoresultat10,011,6-13,8%
Resultat per aktie, kronor0,530,58-8,6%
Kassaflöde från löpande verksamhet9,114,8-38,5%

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

Du prenumererar väl på våra nyhetsbrev?

Vi slår också ett slag för Börskollens nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest läsvärda uppslagen från de tusentals olika nyheter, bloggar etc som syns i våra nyhetsflöden varje vecka. Detta väver vi samman med egna intervjuer, tävlingar och aktuella erbjudanden!

Nyheter om Veteranpoolen

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Inlägget innehåller annonslänkar och skulle du ha några frågor går det bra att kontakta oss här.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos nätmäklarna Nordnet.se och Avanza.se kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier, fonder eller andra typer av värdepapper. För att handla fonder till så låg kostnad som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR. Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

Att hålla nere dina fasta kostnader är ett enkelt sätt att öka sin sparkvot. När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar är Hedvig med sin rimligt prissatta hemförsäkring ett givet tips. Dom skyltar med Sveriges nöjdaste kunder och själv sänkte vi vår kostnad för hemförsäkring med 2436 kr per år jämfört med det näst billigaste alternativet – pengar som vi istället nu kan placera på börsen. Jämför du med på deras hemsida!

Kom igång med bolagsbevakning i vår app

Vår populära kostnadsfria app erbjuder fler smidiga funktioner än vår hemsida - exempelvis kan du skapa personliga bolagsbevakningar och få pushnotiser via nya händelser.

Om aktien Veteranpoolen

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev