Nyhet

Vibrosense Dynamics i studiesamarbete med onkologen vid Linköpings Universitetssjukhus

Medicinteknikbolaget Vibrosense Dynamics har inlett en multicenterstudie tillsammans med kliniken för onkologi vid Linköpings Universitetssjukhus. Det framgår av ett pressmeddelande.

Studien ska identifiera biomarkörer för avancerad bukspottkörtelcancer som behandlas med cytostatika. Vibrosense bistår studien med råd, dataextrahering samt analys av data, genom sin Vibrosense Meter II.

"Syftet med studien är bland annat att identifiera och utforska biomarkörer för förutsägelse av utfall och negativa effekter i samband med cytostatikabehandling för att föreslå framtida biomarkörer för individualiserade behandlingsbeslut", skriver bolaget.

Studien genomförs på tre kliniker i Linköping, Jönköping och Kalmar på inledningsvis 75 patienter under 2 år.

"Jag är mycket glad över det samarbete vi nu startar med professor Henrik Green och Linköpings Universitetssjukhus. Forskningsområdet är mycket intressant och vi hoppas att studien ska ge ett fortsatt stöd och evidens att vårt instrument kan användas för att prediktera utfallet av nervskador redan före påbörjad anti-cancerbehandling", säger Hans Wallin, vd Vibrosense Dynamics.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Vibrosense Dynamics

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Vibrosense Dynamics

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt