Vibrosense Dynamics: Kommersialisering skapar stark tillväxt - Analysguiden
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Vibrosense Dynamics: Kommersialisering skapar stark tillväxt - Analysguiden

Patent för viktig mätteknologi och stärkt kassa

I april meddelade bolaget att de erhållit ”intention to grant” för ett nytt patent från Svenska Patentverket och ett positivt utlåtande från en internationell PCT-ansökan. Patentet omfattar en viktig del av mätteknologin som bolaget använder i sin VibroSense Meter® II produkt. Patentet innebär att bolaget förlänger sitt IP-skydd. Under maj genomförde bolaget en riktad emission om 7 miljoner kronor. Emissionen genomfördes i syfte att accelerera försäljningsarbetet och lanseringen av bolagets produkt utanför Sverige. Kassan uppgår vid slutet av perioden till 16,7 miljoner kronor.


Potentiellt ökat behov–betydande marknadspotential

Som ett resultat av Coronapandemin spås nu ett allt större vårdunderskott både i Sverige och utomlands. Kombinerat med de i många fall långa rehabiliteringstiderna för tillfrisknade skapas en situation där vården kommer stå inför mer stress än tidigare. Bolaget har här en viktig roll att spela genom att skapa möjligheter att effektivt, enkelt och billigt förenkla diagnostiken. Detta skapar stora kostnadsbesparingar både i form av arbetstid och utrustning. Detta till trots står bolaget inför en svårnavigerad situation där Covid-19 satt käppar i hjulet för pågående säljarbeten och den internationella expansionen. Viktigt för den kommande perioden kommer vara att restriktioner fortsätter att lyftas och att bolaget i stor skala kan fortsätta och utöka sitt säljarbete. Planen är att kommersiellt lansera bolagets produkt på export under 2021, vilket kommer att kräva ytterligare förstärkning och utveckling av bolagets säljorganisation.

Spännande höst framför sig–stor uppsida i aktien

VibroSense har under året tagit många viktiga steg inför kommande bred kommersialisering. Trots utmanande marknadsvillkor och förhållanden under sista kvartalet slutar ändå året som helhet positivt med kraftigt ökad omsättning. Nettoomsättningen för året som helhet landar på 1,2 miljoner kronor, just under våra tidigare prognoser om 1,5 miljoner kronor. Vi modellerar fortfarande större intäktsökningar kommande året, där diabetesmarknaden kommer vara särskilt tongivande. Genom en sammanvägd värdering genom att diskontera förväntade kassaflöden kommande år samt värdera VibroSense relativt mot bransch och sektor finner vi ett fortsatt motiverat värde på aktien till 9,5–13 kronor. Det är uppenbart att en stor marknad finns för bolagets produkt och att teknologin presterar det den lovar. Nu inväntar vi med spänning nyheter om större avtal samt tilltagande omsättning för bolaget. Särskilt värdedrivande under hösten kommer vara nyheter om ytterligare klinisk evidens samt stora ordrar.

https://www.aktiespararna.se/sites/default/files/vibrosense_analysuppdatering_q2_2020-09-09.pdf

Research feed

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Vibrosense Dynamics

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien Vibrosense Dynamics

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Företag

Börskollen Sverige AB

Sjösavägen 8

124 55 Bandhagen

Sverige

Org.nr: 559236-5141

[email protected]

Kontakta oss

VD & Ansvarig utgivare

Daniel Åstrand

Grundare & IT

Kristoffer Matsson

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2024 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.