Nyhet

Vibrosense Dynamics ökar förlusten något - räknar med förbättrad omsättning framöver

Medicinteknikbolaget Vibrosense Dynamics redovisar minskande omsättning under första kvartalet jämfört med samma period året innan. Rörelseförlusten ökade.

Bolaget redovisar 3 879 kronor i nettoomsättning. Förra året vara samma siffra 317 359.

Rörelseresultatet blev -1,8 miljoner kronor (-1,3). De ökade kostnaderna hänförs framförallt till planerade inköp av komponenter till instrumentproduktion.

Resultatet före och efter skatt var -1,8 miljoner kronor (-1,3).

Resultat per aktie hamnade på -0,13 kronor (-0,11).

Likvida medel uppgick till 14,7 miljoner kronor (15,8).

"Försäljningen under det första kvartalet slutade som väntat på en låg nivå. Detta är relaterat både till lägre aktivitet inom vården under augusti och som en följd av den pågående Corona pandemin. Redan ingångna avtal och därtill kopplade licensavgifter faktureras normalt under räkenskapsårets andra och tredje kvartal. Detta innebär att bolaget räknar med förbättrade omsättningssiffror framöver", skriver vd:n Hans Wallin.

Vibrosense Dynamics, MkrQ1-2020/2021Q1-2019/2020Förändring
Nettoomsättning00,3
Rörelseresultat-1,8-1,3
Resultat före skatt-1,8-1,3
Nettoresultat-1,8-1,3
Resultat per aktie, kronor-0,13-0,11
Likvida medel14,715,8-7,0%

Tim Hansson
tim.hansson@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Vibrosense Dynamics

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Vibrosense Dynamics

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt