Nyhet

Vibrosense

Vibrosense Dynamics ökar omsättning - förbereder sig för exportmarknader

Medicinteknikbolaget Vibrosense Dynamics ökade omsättningen och redovisade små förändringar av resultatet i räkenskapsårets första kvartal. Bolaget förbereder sig för en expansion till exportmarknader.

Omsättningen uppgick till 0,3 miljoner kronor (0).

Rörelseresultatet blev -1,5 miljoner kronor (-1,8). Resultatet före och efter skatt var -1,5 miljoner kronor (-1,8). Resultat per aktie hamnade på -0,10 kronor (-0,13). Kassa och bank uppgick till 13,8 miljoner kronor (14,7).

"Under det första kvartalet har vi skalat upp produktionen för att kunna möta en ökad
efterfrågan. På vår hemmamarknad kommer vi under de kommande tolv månaderna fokusera på
diabetes och företagshälsovård för att driva upp försäljningsnivåerna inom dessa segment", skriver vd Hans Wallin i rapporten. Han uppger vidare att hemmamarknaden inte är tillräckligt stor för en snabb tillväxt. Företaget siktar därför också på exportmarknaderna.

"Våra förberedelser har fortlöpt planenligt under de senaste 9 månaderna och vi står inom kort
redo att ta kontakt med möjliga intressenter, för att i nästa steg lansera våra produkter", skriver Vibrosense Dynamics-chefen.

Han uppger också att man på några års sikt också ser en intressant möjlighet inom onkologi för bolaget.

Vibrosense Dynamics, MkrQ1-2021/2022Q1-2020/2021Förändring
Nettoomsättning0,30
Rörelseresultat-1,5-1,8
Resultat före skatt-1,5-1,8
Nettoresultat-1,5-1,8
Resultat per aktie, kronor-0,10-0,13
Likvida medel13,814,7-6,1%


http://media.finwire.com/media/FWS0067F9A-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Vibrosense Dynamics

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Vibrosense Dynamics

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt