Nyhet

Vicore

Vicore Pharma får patent i USA för användningen av C21 för att behandla coronavirus

Läkemedelsbolaget Vicore Pharma meddelar att det amerikanska patentverket har beviljat ett patent som omfattar användningen av bolagets läkemedelskandidat C21 för att behandla infektioner orsakade av Severe Acute Respiratory Syndrome, SARS, coronavirus, CoV, inklusive SARS-CoV-2. Det framgår av ett pressmeddelande.

- Covid-19 kan vara bara några mutationer bort från att kringgå det skydd som dagens vacciner ger och vi vet att även vaccinerade både kan föra smittan vidare och själva bli sjuka. Det nu godkända C21/CoV-patentet ger Vicore patentskydd på den amerikanska marknaden till december 2040, säger Carl-Johan Dalsgaard, vd för Vicore Pharma.

En betydande klinisk effekt av C21 på andningsfunktionen vid covid-19 dokumenterades nyligen i en fas 2-studie som visade att C21 vid studiens slut minskade behovet av syrgasbehandling hos inlagda patienter med 90 procent. En pågående internationell fas 3-studie, Attract-3, som omfattar 600 covid-19-patienter förväntas leverera så kallade "top-line-data" under första halvåret 2022.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Vicore Pharma

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Vicore Pharma

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt