Nyhet

Vicore

Vicore Pharma får studieresultat publicerade i Lancet-tidskrift, kan potentiellt vända på aktien enligt Pareto

Läkemedelsbolaget Vicore Pharma har fått resultaten från sin fas 2-studie med C21 i covid-19 publicerade i EClinicalMedicine, en expertgranskad vetenskaplig tidskrift utgiven av The Lancet. Det framgår av ett pressmeddelande.

Att resultaten är publicerade av en tidskrift som välrenommerade The Lancet står bakom bedömer Pareto Securities kommer att sätta Vicore Pharma på kartan och potentiellt vända på aktiekursutvecklingen.

Studien visar att C21 minskar behovet av syrgas- och respiratorbehandling, vilket indikerar en snabbare återhämtning. Vicore har använt detta som grund för att gå vidare med en fas 3-studie som förväntas bli klar under första halvåret 2022.

"Vi ser ett fortsatt behov av effektiva behandlingar för sjukhusinlagda patienter med covid-19. Vaccinationsgraden är fortfarande låg med endast 37 procent vaccinerade med två doser världen över och nya mutationer av viruset är ett kvarstående hot. Förutsatt att vi kan bekräfta de positiva resultaten från fas 3-studien så har C21 möjlighet att kunna bli en av dessa behandlingar utöver anti-viral terapi" säger Carl-Johan Dalsgaard, vd i Vicore och medförfattare till publikationen.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Vicore Pharma

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Vicore Pharma

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt