Nyhet

Vicore

Vicore Pharma ökade förlusten i andra kvartalet

Läkemedelsbolaget Vicore Pharma redovisar som planerat ingen omsättning under andra kvartalet. Rörelseförlusten ökade.

Rörelseresultatet blev -68,4 miljoner kronor (-27,5).

Resultatet efter skatt blev -70,4 miljoner kronor (-24,2), och per aktie -0,98 kronor (-0,48).

Kassaflödet från löpande verksamhet uppgick till -73,8 miljoner kronor (-25,8).

Likvida medel uppgick till 367,0 miljoner kronor (135,0).

Bolaget har under andra kvartalet gjort flera framsteg och bland annat blivit ett fas 3-bolag efter att amerikanska läkemedelsmyndigheten, FDA, gett tummen upp för påbörjandet av Attract fas 3-studien. I den utvärderas effekten av C21 för att återställa lungfunktionen hos sjukhusvårdade patienter med covid-19.

Vad gäller övriga program fortsätter dessa enligt plan.

”Resultaten från fas 2-studien (AIR) med C21 inom IPF beräknas konkluderas i slutet av 2022 enligt nuvarande rekryteringsplan och patientrekrytering pågår i Indien, Ukraina, Storbritannien och Ryssland. VP02-programmet är redo att starta GLP-toxicitetsstudier under hösten 2021, följt av en fas 1-studie under 2022. Arbetet går enligt plan med att lämna in ansökan för en fas 1-studie med VP03 i slutet av 2021”, säger vd Carl-Johan Dalsgaard.

Vicore Pharma, MkrQ2-2021Q2-2020Förändring
Nettoomsättning00
Rörelseresultat-68,4-27,5
Nettoresultat-70,4-24,2
Resultat per aktie, kronor-0,98-0,48
Kassaflöde från löpande verksamhet-73,8-25,8
Likvida medel367,0135,0171,9%


http://media.finwire.com/media/FWM0064D34-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Vicore Pharma

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Vicore Pharma

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt