Nyhet

Vicore Pharma planerar klinisk studie med C21 för sjukdomen PAH

Läkemedelsbolaget Vicore Pharma planerar att inleda en klinisk studie med C21 mot den ovanliga hjärt- och lungsjukdomen Pulmonell artiell hypertension (PAH). Det framgår av ett pressmeddelande.

Beskedet följer av starka prekliniska resultat som visat att C21 kan "reversera remodellering av kärl" och signifikant förbättra hemodynamik. PAH har ett stort medicinskt behov där nuvarande läkemedel minskar trycket genom att vidga blodkärlen utan att påverka den underliggande sjukdomen eller förbättra överlevnaden.

Om utvecklingen inom PAH blir framgångsrik kommer C21 sannolikt kunna erhålla särläkemedelsstatus i USA och Europa, skriver bolaget.

För att designa och utvärdera studien har företaget anlitat två kliniska experter inom området som rådgivare.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Vicore Pharma

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Vicore Pharma

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt