Nyhet

Vicore Pharmas vd ser studien som positiv trots missat effektmål

Forskningsbolaget Vicore Pharma presenterade på morgonen resultat från den kliniska fas II-studien med läkemedelskandidaten C21 som utvärderas som behandling av fibrotisk sjukdom. Enligt studieresultaten uppnåddes inte det primära effektmåttet, men bolagets vd Carl-Johan Dalsgaard ser ändå att studien föll väl ut även om bolagets aktie pressas efter nyheten.

- Det är en positiv studie i min värld, säger han till Finwire.

I studien utvärderades behandlingen på 12 patienter som fick en singeldos C21 och jämfördes med placebo. Det primära effektmåttet, att nå en högre temperatur i huden efter 15 minuter, uppnåddes inte men bolaget kunde se en statistiskt signifikant effekt efter att den första kvarten passerat och det är det som är viktigast enligt Carl-Johan Dalsgaard.

- Det är en experimentell studie som ställer en fråga och det är “kan C21 vidga blodkärlen?”. Svaret är ja, allt annat kan man glömma.

- Alla endpoints har gått ut på blodflödesökningen och när 15 minuter hade gått hade vi mycket högre värden. Det är ett nytt läkemedel och i efterhand hade vi kanske önskat att vi hade ökat tiden i effektmåttet. Men vi kommer inte att göra om studien, säger han.

Enligt Carl-Johan Dalsgaard är det primära effektmåttet viktigt i en enda studie och det är den pivotala registreringsgrundande studien.

- Alla andra studier ger oss bara information som beslutsunderlag. Det är många som hakar upp sig på det primära effektmåttet.

Har du någon förståelse för att resultaten är svåra att tyda på marknaden?

- Jag har flera stakeholders för ögonen när vi skriver det här som har större krav på tydlighet. På lång sikt kommer det visa sig att det är positivt. Vi gjorde så gott vi kunde, det visar att läkemedlet vidgar blodkärlen.

De aktuella studieresultaten kommer nu att hjälpa bolaget när de framöver ska lägga upp en plan för pivotala studier. Vicore Pharma har även en studie med läkemedelskandidaten som pågår inom indikationen idiopatisk lungfibros, IPF, där resultaten väntas i tredje kvartalet 2022 om allt löper på som det ska men hänsyn till coronapandemin.

Vicore Pharmas aktie är i skrivande stund ned 3,5 procent.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Vicore Pharma

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Vicore Pharma

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt