Nyhet

Vimian förvärvar salmonella- och diagnostikbolag som omsätter 2,3 miljoner euro (R)

(Rättelsen avser att Check-Points är nederländskt och inte tyskt)

Indical Biosciences, som är en del av veterinärbolaget Vimian, förvärvar nederländska Check-Points som är verksamma inom salmonella- och antimikrobiell resistensdiagnostik. Det framgår av ett pressmeddelande.

Check-Points har haft en årlig omsättning om cirka 2,3 miljoner euro.

"Förvärvet av Check-Points stärker vår fjäderfäportfölj och vårt erbjudande direkt till producent men utgör också ett första steg för Indical inom segmenten livsmedelssäkerhet och antimikrobiell resistens. Check-Points har utvecklats starkt i sina kärnprodukter och har en spännande FoU-pipeline med mycket relevant utvecklingsexpertis som kan stödja nya projekt inom Indical själv. Vi ser fram emot att arbeta med Check-Points ledningsgrupp för att dra nytta av alla dessa möjligheter ”, säger Stefano Santarelli, vd för Indical Bioscience.

Check-Points vd kommenterar: ”Att gå samman med Indical gör att vi kan utöka det globala fotavtrycket för våra unika, innovativa produkter. Vi är glada över denna underbara möjlighet för vårt företag”.

Någon köpeskilling framgår inte, men förvärvet kommer att få en marginell påverkan på Vimian Groups resultat per aktie under innevarande räkenskapsår.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Vimian Group

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Vimian Group

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt