Nyhet

Vimian förvärvar två produktportföljer med en omsättning på 62 miljoner kronor

Veterinärbolaget Vimian har förvärvat två produktportföljer inom veterinärkirurgiska instrument och ortopediska implantat i USA. De förvärvade portföljerna har kombinerade årliga intäkter på cirka 6,5 miljoner dollar, motsvarande 62 miljoner kronor, enligt ett pressmeddelande.

De förvärvade instrumenten och ortopediska implantaten säljs under varumärkena Spectrum och Everost till kliniker runt om i Nordamerika. Förvärvet är en avknoppning från ett hälsovårdsföretag.

"Det här förvärvet markerar vårt inträde i en ny produktkategori med veterinärkirurgiska instrument och utökar vår portfölj av högkvalitativa ortopediska implantat. Vi får tillgång till en lojal kundbas som vi kan utnyttja för hela vårt MedTech-erbjudande i USA och förutser en betydande synergieffekt när vi integrerar dessa produktportföljer i vår kommersiella infrastruktur runt om i världen", säger Patrick Gendreau, delad vd för Vimians MedTech-segment Movora.

Förvärvet väntas ha en marginell påverkan på Vimians resultat per aktie.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Vimian Group

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Vimian Group

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt