Nyhet

Vimian gör förvärv i Storbritannien

Veterinärbolaget Vimian förvärvar brittiska Bova Holdings för upp till 76 miljoner pund, motsvarande 960 miljoner kronor. Det framgår av ett pressmeddelande.

I köpeskillingen ingår 25,5 miljoner pund som Vimian betalar ut över en treårsperiod baserat på att vissa ebitda-mål uppfylls.

Bova tillhandahåller specialläkemedel för sällskapsdjur och hade under de senaste tolv månaderna en omsättning på 8,1 miljoner pund med en ebitda på 2,9 miljoner pund. Kundbasen är veterinärkliniker och sjukhus i elva europeiska länder (inklusive Storbritannien) där det går att beställa bolagets produkter via ett onlinebokningssystem med leveranser under 24 timmar.

”Skräddarsydda specialläkemedel representerar en attraktiv och snabbt växande nisch på djurhälsomarknaden. Vi ser betydande möjligheter för fortsatt stark tillväxt på medellång till lång sikt i Storbritannien såväl som i Europa och USA”, säger Magnus Kjellberg, vd för Vimians Specialty Pharma-segment Nextmune.

Bova väntas bli konsoliderade i Vimians Specialty Pharma-segment runt den 4 februari.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Vimian Group

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Vimian Group

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt