Nyhet

Vincent

Vincent Bollore kommer äga aktier i Universal Music för 5,9 miljarder euro efter noteringen

Nästa veckas notering av skivjätten Universal Music Group, UMG, kommer att göra Vincent Bollore till en av vinnarna på affären. Han är idag storägare i UMG:s moderbolag Vivendi och väntas erhålla UMG-aktier för 5,9 miljarder euro, motsvarande 60 miljarder kronor, rapporterar Reuters med hänvisning till prospektet.

Enligt insynspersoner återstår det att se vad Bollore avser att göra med sin aktieandel.

”Pengarna som han får från detta kan han använda till något annat”, sade en källa. Bollore har tidigare investerat i bland annat sportjätten Lagardere och Telecom Italia.

UMG:s listning kommer att bli den största i Europa i år. Inför noteringen har kinesiska Tencent och Bill Ackmans hedgefond Pershing Square köpt poster på 20 motsvarande 10 procent av UMG.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Vivendi

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Vivendi

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt