Nyhet

Vivendi

Vivendi utvärderar börsnotering av Universal Music Group

Franska mediajätten Vivendi utvärderar en börsnotering av Universal Music Group och att sälja 60 procent av sitt innehav till investerare till slutet av året. Bolaget har satt ett minimivärde för noteringen vid 30 miljarder euro, enligt ett pressmeddelande.

Noteringen skulle göra bolaget oberoende med Vivendi som en 20-procentig ägare. Planerna kräver dock ett godkännande av kinesiska Tencent som har 20 procent av Universal efter att ha utökat sitt innehav förra månaden.

Universal är världens största musikbolag och har artister som Taylor Swift och Lady Gaga. Konkurrenten Warner Music Group tog förra året in 1,9 miljarder dollar i sin noteringsemission och har ökat sitt marknadsvärde till över 19 miljarder dollar.

https://www.cityam.com/vivendi-plots-e30bn-stock-market-listing-for-universal-music-group/

https://www.vivendi.com/en/press-release/vivendi-will-examine-the-distribution-of-60-of-umgs-share-capital-and-its-listing-by-the-end-of-the-year/

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt