Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Vivendi

Vivendi utvärderar börsnotering av Universal Music Group

Franska mediajätten Vivendi utvärderar en börsnotering av Universal Music Group och att sälja 60 procent av sitt innehav till investerare till slutet av året. Bolaget har satt ett minimivärde för noteringen vid 30 miljarder euro, enligt ett pressmeddelande.

Noteringen skulle göra bolaget oberoende med Vivendi som en 20-procentig ägare. Planerna kräver dock ett godkännande av kinesiska Tencent som har 20 procent av Universal efter att ha utökat sitt innehav förra månaden.

Universal är världens största musikbolag och har artister som Taylor Swift och Lady Gaga. Konkurrenten Warner Music Group tog förra året in 1,9 miljarder dollar i sin noteringsemission och har ökat sitt marknadsvärde till över 19 miljarder dollar.

https://www.cityam.com/vivendi-plots-e30bn-stock-market-listing-for-universal-music-group/

https://www.vivendi.com/en/press-release/vivendi-will-examine-the-distribution-of-60-of-umgs-share-capital-and-its-listing-by-the-end-of-the-year/

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Tencent

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt