Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Vo2 Cap Holding förvärvar Adprofit som omsätter 54 miljoner kronor

Teknikbolaget Vo2 Cap Holding förvärvar Adprofit, en säljpartner av digitala annonslösningar till publicister riktade mot målgrupper inom finans, affär och B2B, för 44 miljoner kronor plus prestationsbaserade rörliga betalningar om maximalt 26 miljoner kronor. Det framgår av ett pressmeddelande.

För 2020/21 omsatte Adprofit 54,1 miljoner kronor med en ebitda om 10,3 miljoner kronor. Bolaget har åtta anställda. Adprofit kommer att inkluderas i VO2s redovisning från och med tillträdesdagen den 26 november 2021.

Hälften av den fasta köpeskillingen erläggs kontant och hälften genom en revers, som används som emissionslikvid i en riktad nyemission i VO2 till säljarna av Adprofit. Teckningskursen per nyemitterad aktie är satt till 20,30 kronor (Teckningskursen dagen före signeringen av avtalet). Utspädningseffekten uppgår till cirka 2,4 procent.

De rörliga tilläggsköpeskillingarna baseras på ebitda-resultat för perioderna 1 juli 2021 till 30 juni 2022 och 1 juli 2022 till 30 juni 2023.

Aktien rusar över 60 procent i dagens handel.

❤️ Prenumerera på vårt nyhetsbrev med handplockade nyheter och ladda ner vår app för bolagsbevakning.

Nyheter om Vo2 Cap

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Vo2 Cap

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt