Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Vo2 Cap Holding förvärvar Adprofit som omsätter 54 miljoner kronor

Teknikbolaget Vo2 Cap Holding förvärvar Adprofit, en säljpartner av digitala annonslösningar till publicister riktade mot målgrupper inom finans, affär och B2B, för 44 miljoner kronor plus prestationsbaserade rörliga betalningar om maximalt 26 miljoner kronor. Det framgår av ett pressmeddelande.

För 2020/21 omsatte Adprofit 54,1 miljoner kronor med en ebitda om 10,3 miljoner kronor. Bolaget har åtta anställda. Adprofit kommer att inkluderas i VO2s redovisning från och med tillträdesdagen den 26 november 2021.

Hälften av den fasta köpeskillingen erläggs kontant och hälften genom en revers, som används som emissionslikvid i en riktad nyemission i VO2 till säljarna av Adprofit. Teckningskursen per nyemitterad aktie är satt till 20,30 kronor (Teckningskursen dagen före signeringen av avtalet). Utspädningseffekten uppgår till cirka 2,4 procent.

De rörliga tilläggsköpeskillingarna baseras på ebitda-resultat för perioderna 1 juli 2021 till 30 juni 2022 och 1 juli 2022 till 30 juni 2023.

Aktien rusar över 60 procent i dagens handel.

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Nyheter om Vo2 Cap

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien Vo2 Cap

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: info@borskollen.se

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.