Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Vo2 Cap Holding genomför nyemission om 25 miljoner kronor

Teknikbolaget Vo2 Cap Holding genomför en nyemission om cirka 25 miljoner kronor.

Teckningskursen är 13 kronor per aktie och teckningsperioden är 7-21 december. Sista dagen för handel i aktien inklusive rätt att erhålla teckningsrätter är den 1 december och första dagen för handel exklusive rätt att erhålla teckningsrätter är den 2 december. Varje aktie ger en teckningsrätt. Totalt 23 teckningsrätter ger rätten att teckna en ny aktie. Tanken är att emissionen skall bredda ägandet i bolaget. Aktieägare som väljer att inte delta i emissionen kommer att få sin ägarandel i Vo2 Cap utspädd med cirka 4,2 procent.

I samband med detta kommer lock-up-åtaganden från noteringen delvis att frigöras. Syftet är att detta tillsammans med nyemissionen ska förbättra bolagets free float i enlighet med kraven från Nasdaq. Bolagets huvudägare eller insynspersoner omfattas inte av revideringen utan kommer fortsatt ha 100 procent av sitt ininehav under lock-up.

"I den bolagsbeskrivning som upprättades med anledning av det omvända förvärvet vi slutförde tidigare i höst kommunicerade vi att det är vår avsikt att genomföra en nyemission för att uppfylla spridningskravet enligt Nasdaq First North Growth Markets regelverk. Styrelsen beslutade idag om företrädesemissionen med avsikten att erbjuda en struktur som ger våra befintliga aktieägare förtur i tilldelningen och därmed goda möjligheter att öka eller bibehålla sin ägarandel samt ett attraktivt erbjudande för nya aktieägare att gå med i Vo2 Caps resa", säger Douglas Roos, styrelseordförande i Vo2 Cap, i en kommentar.

Kapitalet som tas in kommer att användas för framtida förvärv.

Stockholm Corporate Finance agerar finansiell rådgivare.

❤️ Prenumerera på vårt nyhetsbrev med handplockade nyheter och ladda ner vår app för bolagsbevakning.

Nyheter om Vo2 Cap

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Vo2 Cap

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt