Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Voi

Voi tar in 115 miljoner dollar i ny finansieringsrunda - siktar på börsnotering 2022

Investmentbolaget VNV Globals portföljbolag Voi Technology har tagit in 115 miljoner dollar i en serie D-finansieringsrunda, enligt ett pressmeddelande.

Under det senaste året har Voi expanderat till nya marknader samt levererat en intäktstillväxt på 140 procent till över 100 miljoner dollar. Enligt Voi själva har man stått sig bra mot den hårda konkurrensen på marknaden och bland annat uppnått en marknadsandel på 70 procent i Storbritannien.

Bland investerarna i finansieringsrundan fanns VNV Global, Raine Group, Inbox Capital och Nordic Ninja och Stena Sessan. Voi har nu tagit in totalt 430 miljoner dollar sedan bolaget grundades. Under 2021 uppgår finansieringen till 160 miljoner dollar och värderingen är nu över 1 miljard dollar, skriver Financial Times.

Kapitalet från investeringsrundan ska användas för att fortsatt expandera Vois plattform till nya marknader nästa år.

I samband med finansieringsrundan uppger vd Fredrik Hjelm till Financial Times att man är redo för en börsnotering under 2022. Bolaget överväger fortfarande var man ska listas men det blir troligtvis i Europa.

"Vi har påbörjat förberedelserna för att kunna noteras och vi kommer att vara redo 2022", säger han till affärstidningen.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du högst sparränta just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella sparräntor för sparkonton för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien VNV Global

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: info@borskollen.se

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 79 % av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.