Nyhet

Volati

Volati ökar omsättning och nettoresultat likt preliminära resultat i första kvartalet

Industribolaget Volati redovisar ökande omsättning under första kvartalet jämfört med samma period året innan. Resultaten kom i linje med den omvända vinstvarningen som kom för två veckor sedan.

Omsättningen steg 22 procent till 1 254 miljoner kronor (1 028).

Ebita-resultat blev 102 miljoner kronor (59), med en ebita-marginal på 8,1 procent (5,7). Det hänförs delvis till Salix-gruppen och industriaffärsområdet.

Resultatet efter skatt blev 66 miljoner kronor (22), en ökning med 200,0 procent mot föregående år.

Resultat per aktie hamnade på 0,56 kronor (0,08), vilket innebär en ökning med 600,0 procent mot föregående år.

Skuldsättningsmåttet net debt/ebitda uppgår till 0,8, och bolaget uppger att balansräkningen är stark. Det ska tillåta Volati att exekvera på de tillväxtmöjligheter som finns.

- De förändringar som tillkännagavs under första kvartalet skapar bästa möjliga förutsättningar för Volati att fortsätta leverera hög tillväxt och skapa värde för aktieägarna som vi har gjort under de senaste åren, kommenterar vd:n Mårten Andersson om bolagets fortsatta resa efter bland annat utskiftningen av Bokusgruppen.

Volati, MkrQ1-2021Q1-2020Förändring
Nettoomsättning1 2541 02822,0%
EBITA1025972,9%
EBITA-marginal8,1%5,7%
Nettoresultat6622200,0%
Resultat per aktie, kronor0,560,08600,0%


http://media.finwire.com/media/FWM005E665-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt