Nyhet

Volvo

Volvo Cars och Qualcomm inleder samarbete - ska göra infotainmentsystem snabbare

Volvo Cars inleder ett samarbete med Qualcomm där man kommer använda bolagets Snapdragon Cockpit Platforms för att förstärka sitt infotainmentsystem i kommande eldrivna SUV under egna varumärket samt Polestar 3. Det framgår av ett pressmeddelande.

Enligt Volvo kommer partnerskapet att göra dess Android Automotive-baserade infotainmentsystem mer än dubbelt så snabbt, samt leverera en upp till tio gånger snabbare grafikgenerering.

Förutom Volvo kommer också japanska Honda att använda sig av samma plattform från Qualcomm för sitt infotainmentsystem, enligt ett besked vid CES-mässan i Las Vegas. Också Renault har tillkännagivit ett samarbete som omfattar Qualcomms plattformar för uppkoppling, förarassistans, molntjänster med mera i kommande Renault-bilar.

Qualcomm har sedan tidigare även samarbeten med biltillverkare som BMW, GM och Hyundai.

https://www.media.volvocars.com/se/sv-se/media/pressreleases/292954/volvo-cars-och-qualcomm-samarbetar-for-att-leverera-branschledande-prestanda-for-infotainmentsystem

https://www.theverge.com/2022/1/4/22865630/qualcomm-automotive-platforms-digital-chassis-volvo-honda-renault-ces-2022

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt