Volvo Cars rapporterar bästa februariförsäljningen någonsin (R)

Nyhet

{newsItem.title}

Volvo Cars rapporterar bästa februariförsäljningen någonsin (R)

(Rättelse avser stycke två om Recharge)

Volvo Cars försäljning steg med 27,8 procent till 50 795 bilar i februari, jämfört med samma period året innan. Detta var bolagets bästa februarimånad någonsin, enligt ett pressmeddelande.

Recharge-försäljningen, som omfattar alla laddbara bilar från Volvo Cars (helelektriska och plug-in hybrider), fortsatte att gå starkt och stod för 26,6 procent av alla sålda Volvo-bilar i februari, globalt sett. Modellens andel i Europa uppgick till ännu högre 44 procent av alla sålda Volvo-bilar.

Sett till marknader var den procentuella utvecklingen som störst i Kina, upp hela 736,8 procent till 10 083 bilar. Den stora ökningen förklaras av att det rådde nedstängning i Kina förra året på grund av coronapandemin.

På största marknaden i Europa steg försäljningen med 2,1 procent till 23 927 bilar.

Den ackumulerade försäljningen för årets två första månader är 110 383 bilar, en uppgång på 29,1 procent.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda nyhetsuppslagen från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar.

Nyhets- och aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser – smidigt va?

Nyheter om Volvo Cars

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Därutöver rekommenderar vi också att du prenumererar på vårt nyhetsbrev samt laddar ner vår app (helt gratis). Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza och Nordnet kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. För att investera i fonder så billigt som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR där du kan äga över 1 300 av de bästa fonderna och betala 30-50 % mindre i avgifter, varje år!

Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter!

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar kan vi verkligen rekommendera Hedvig. Vi jämförde direkt på deras site och sänkte vår egen kostnad för hemförsäkring med 2 436 kr per år, jämfört med det näst billigaste alternativet. Pengar som nu läggs på sparande istället.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Volvo Cars

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev