Volvo Cars ska bara sälja elbilar 2030 och endast via e-handel

Nyhet

{newsItem.title}

Volvo Cars ska bara sälja elbilar 2030 och endast via e-handel

Volvo Cars planerar att enbart sälja elbilar senast 2030, och det endast via e-handel. Det framgår av två separata pressmeddelanden under tisdagen.

Satsningen på elbilar är delvis av klimatskäl men bygger också på förväntningarna om en snabb utbyggnad av laddinfrastrukturen, vilket ökar kundernas acceptans för elbilar, samt övertygelsen om att marknaden för bilar med förbränningsmotorer krymper.

”För att fortsätta vara framgångsrika behöver vi växa med lönsamhet. Så istället för att investera i en krympande verksamhet valde vi att investera i framtiden – elektriskt och online. Vi är helt fokuserade på att bli en ledare i det snabbt växande segmentet premium-elbilar”, säger Håkan Samuelsson, vd för Volvo Cars.

Under satsningen ska Volvo Cars inte bara fasa ut bilar med förbränningsmotorer men också hybrider.

Bolaget gav sig förra året in på marknaden för elbilar med lanseringen av XC40 Recharge. Senare i dag ska en ny elbilsmodell i 40-serien visas upp.

I pressmeddelandet framgår det också att Volvo Cars har som mål att hälften av den globala försäljningen 2025 ska utgöras av elbilar. Resterande 50 procent ska utgöras av hybrider.

I ett tredje pressmeddelande från Volvo Cars framgår det att bolaget erbjuder försäljning online i Sverige genom ett nytt abonnemangserbjudande. Under det nya Care by Volvo-abonnemanget går det att pröva en ny Volvo i 30 dagar, samt byta bil eller avsluta abonnemanget efter tre månader.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda nyhetsuppslagen från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar.

Nyhets- och aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser – smidigt va?

Nyheter om Volvo Cars

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Därutöver rekommenderar vi också att du prenumererar på vårt nyhetsbrev samt laddar ner vår app (helt gratis). Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza och Nordnet kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. För att investera i fonder så billigt som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR där du kan äga över 1 300 av de bästa fonderna och betala 30-50 % mindre i avgifter, varje år!

Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter!

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar kan vi verkligen rekommendera Hedvig. Vi jämförde direkt på deras site och sänkte vår egen kostnad för hemförsäkring med 2 436 kr per år, jämfört med det näst billigaste alternativet. Pengar som nu läggs på sparande istället.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Volvo Cars

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev