Volvo Cars ska spara miljarder och minska koldioxidutsläppen med cirkulär affärsverksamhet

Nyhet

{newsItem.title}

Volvo Cars ska spara miljarder och minska koldioxidutsläppen med cirkulär affärsverksamhet

Volvo Cars uppger i ett pressmeddelande att det siktar på att minska koldioxidutsläppen med 2,5 miljoner ton från och med 2025 genom att tillämpa en cirkulär affärsmetod.

Den cirkulära metoden kommer också hjälpa bolaget att spara 1 miljard kronor om året.

För att realisera detta ska bolaget bygga slutna materialflöden för de material som är särskilt utsläppsintensiva, som stål och aluminium. Därutöver ska mer fokus läggas på att återvinna, reparera och bygga om fordonsdelar.

”Fokus ska ligga på resurseffektivitet och att det värde som skapas av material och komponenter ska kunna förlängas och bevaras så länge som möjligt. Därmed kan användandet av material, komponenter och bilar optimeras, och mängden avfall minimeras. Detta leder även till ekonomiska besparingar och nya intäktsströmmar, och har en mycket positiv effekt på vår miljöpåverkan”, skriver bolaget.

Volvo Cars har redan börjat reparera vissa bildelar, så som växellådor och motorer. Totalt renoverades det omkring 40 000 delar förra året och målet är att minst dubbla renoveringsverksamheten till 2025.

Volvo Cars målsättning är att vara ett helt cirkulärt företag senast 2040.

https://www.media.volvocars.com/se/sv-se/media/pressreleases/280872/volvo-cars-siktar-pa-lagre-co2-utslapp-och-miljardbesparingar-med-cirkular-affarsverksamhet

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda nyhetsuppslagen från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar.

Nyhets- och aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser – smidigt va?

Nyheter om Volvo Cars

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Därutöver rekommenderar vi också att du prenumererar på vårt nyhetsbrev samt laddar ner vår app (helt gratis). Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza och Nordnet kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. För att investera i fonder så billigt som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR där du kan äga över 1 300 av de bästa fonderna och betala 30-50 % mindre i avgifter, varje år!

Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter!

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar kan vi verkligen rekommendera Hedvig. Vi jämförde direkt på deras site och sänkte vår egen kostnad för hemförsäkring med 2 436 kr per år, jämfört med det näst billigaste alternativet. Pengar som nu läggs på sparande istället.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Volvo Cars

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev