Volvo Cars utsett två nya personer till styrelsen - Börskollen

Nyhet

{newsItem.title}

Volvo Cars utsett två nya personer till styrelsen

Biltillverkaren Volvo Cars som ägs av kinesiska Geely har utsett Microsoft-toppen Lila Tretikov och den tidigare Tesla-chefen Diarmuid O'Connell till nya styrelseledamöter, mot bakgrund av ambitionen att bli ett renodlat elbilsvarumärke. Det framgår av ett pressmeddelande.

Tretikov är för närvarande biträdande teknikchef på Microsoft och uppges vara en ledande expert på flera områden såsom artificiell intelligens och affärstransformationer. Hon väntas bidra med betydande teknikerfarenhet till Volvo Cars.

O'Connell kommer närmast från rollen som strategichef för Fair Financial, och var dessförinnan på Tesla som affärsutvecklingschef i över ett årtionde. Han i sin tur uppges ha betydande erfarenhet inom områdena elektrifiering och premiumbilvarumärken.

Winnie Kin Wah Fok ställer samtidigt inte upp för omval till styrelsen.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda nyhetsuppslagen från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar.

Nyhets- och aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser – smidigt va?

Nyheter om Volvo Cars

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Därutöver rekommenderar vi också att du prenumererar på vårt nyhetsbrev samt laddar ner vår app (helt gratis). Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza och Nordnet kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. För att investera i fonder så billigt som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR där du kan äga över 1 300 av de bästa fonderna och betala 30-50 % mindre i avgifter, varje år!

Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter!

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar kan vi verkligen rekommendera Hedvig. Vi jämförde direkt på deras site och sänkte vår egen kostnad för hemförsäkring med 2 436 kr per år, jämfört med det näst billigaste alternativet. Pengar som nu läggs på sparande istället.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Volvo Cars

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev