Nyhet

Vonovia når eventuellt inte tillräcklig acceptans i budet på Deutsche Wohnen

Bostadsjätten Vonovia bedömer att man ej kommer nå minimikravet på 50 procents acceptans från aktieägarna avseende budet på Berlin-fokuserade Deutsche Wohnen. Det framgår av ett pressmeddelande.

Vonovia behöver erhålla och få acceptans om att förvärva minst 50 procent av aktierna i Deutsche Wohnen för att budet ska gå igenom. Vid sin senaste räkning i fredags uppgav Vonovia att enbart 47,6 procent av aktieägarna i Deutsche Wohnen beslutat om försäljning av sina aktier till Vonovia.

Det slutgiltiga resultatet i räkningen av antalet erhållna aktier ska offentliggöras under dagen, i denna affär som kan skapa en europeisk fastighetskoncern med 22 miljarder dollar i marknadsvärde.

Vonovia ska förvärva aktierna till 52 euro per aktie, men om budet inte går igenom uppger bolaget att man kommer se över alla möjliga åtgärder, däribland att lägga ett nytt bud som får motpartens aktieägare att gå med på affären.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt