Walgreens Boots Alliance ökar sitt innehav i VillageMD - äger nu 63 procent av bolaget

Nyhet

Walgreens Boots Alliance ökar sitt innehav i VillageMD - äger nu 63 procent av bolaget

Amerikanska apoteksjätten Walgreen Boots Alliance har förvärvat ytterligare aktier i primärvårdsbolaget VillageMD för 5,2 miljarder dollar och med det har Walgreens ökat sin ägarandel från 30 till 63 procent. Det skriver CNBC.

Walgreens uppgav att man förväntar sig att affären kommer avslutas i slutet av detta år, i väntan på ett regulatoriskt godkännande.

Investeringen är en del av Walgreens bredare strävan att förvandla sina butiker till vårddestinationer som inte bara säljer läkemedel, utan också har läkare som kan skriva ut dem och tillhandahålla andra typer av vård. Målet uppges vara att ha minst 600 primärvårdskliniker på mer än 30 amerikanska marknader år 2025 och 1 000 år 2027.

Investmentbolaget Kinnevik säljer som en del av transaktionen aktier i VillageMD för minst 3,0 miljarder kronor och behåller en andel värd 4,7 miljarder kronor, vilket meddelas i ett separat pressmeddelande.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Kinnevik B

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Därutöver rekommenderar vi också att du prenumererar på vårt nyhetsbrev samt laddar ner vår app (helt gratis). Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tycker vi att du ska spana in SAVR då du betalar 30-50% mindre i avgifter hos dem. En annan mäklare som erbjuder courtagefri aktiehandel är eToro - se vårt test av eToro här.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

När det kommer till utgifter som försäkringar kan vi verkligen rekommendera Hedvig. Vi bytte själva till Hedvig och sparar 2 436 kr per år i utgifter, jämför gärna själv på webben.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Kinnevik B

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev