Nyhet

Walmart-backade

Walmart-backade Symbotic bekräftar affär med Softbank-spac - värdering om 4,8 miljarder dollar

Robotik- och automationsbolaget Symbotic har bekräftat uppgifter om att det är på väg att ingå en spac-fusion värd 4,8 miljarder dollar, motsvarande 40,8 miljarder kronor. Detta enligt ett pressmeddelande.

Symbotic väntas gå ihop med Softbank-uppbackade SVF Investment Corporation 3, som är listade på New York-börsen. Transaktionen väntas ske under första halvan av 2022.

Totalt ska 725 miljoner dollar tas in i nytt kapital, vilket ska nyttjas för en acceleration av bolagets tillväxtplaner.

Symbotic distribuerar robotar till amerikanska detaljhandelsjätten Walmarts distributionscenters i USA. Walmart är delägare i Symbotic och deltar med 150 miljoner dollar i kapitalanskaffningsdelen av spac-samgåendet även känt som PIPE, private investment in public equity.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt