Nyhet

Walmart

Walmart ska sluta med kvartalsbonusar till butiksanställda

Amerikanska detaljhandelsjätten Walmart ska sluta med kvartalsbonusar till butiksarbetare efter att ha betalat ut det i årtionden. Istället ska motsvarande summa adderas till de butiksanställdas timlöner. Det skriver Wall Street Journal.

Under åren har bolaget använt en mängd olika mätvärden, inklusive närvaro eller butiksstöldnivå, för att bestämma utbetalningen. I vissa kvartal kvalificerar en butiks prestation inte arbetstagare för en bonus.

Förra veckan sa Walmart att man skulle höja startlönen till 12 dollar i timmen från 11 dollar-golvet som etablerades 2018. Detta är fortfarande lägre än Amazons och Targets 15 dollar i timmen.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Walmart

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Walmart

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt