Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Webhallen-ägaren

Webhallen-ägaren Komplett vill börsnoteras i Norge

Komplett, som är en nätbaserad återförsäljare av elektronik och IT-produkter, avser att noteras på Oslobörsen. Det framgår av ett pressmeddelande.

Bolaget är kanske mest känt i Sverige för att äga Webhallen, som stod för cirka 62 procent av dess intäkter inom kategorin B2C under 2020.

Hela Komplett-koncernen hade en omsättning på 9,9 miljarder norska kronor under 2020, vilket motsvarar en ökning på drygt 30 procent från året innan. Rörelseresultatet blev 276 miljoner norska kronor (48).

Bolaget har cirka 1,5 miljoner kunder över de tre marknaderna som man verkar på, vilka utöver Norge och Sverige också inkluderar Danmark.

De som fått i uppdrag att sköta noteringen är ABG Sundal Collier och SEB.

Erbjudandet utgörs av aktier som säljs av storägaren Canica Invest som sitter på 96 procent av Komplett. Aktien förväntas börja handlas under innevarande kvartal.

https://newsweb.oslobors.no/message/534486

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt